Malzemeler:
- Yarım kg karides
- 3 tane havuç
- 2 tane kırmızıbiber
- 2 tane domates ya da 4 yemek kasıgı domates suyu
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşıgı tereyag
- 2 yemek kasıgı sıvıyag
- Tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı:
Önce bir tavada tereyagı ile karidesi pembeleşene kadar kavuralım. Sonra küçük dogranmış halde sarımsakları katalım.
Ayrı bir tavada jülyen dogradıgımız havuç ve biberleri kavuralım. Domatesleri ekleyelim.
En son işlem olarak iki tavayı birleştirelim. Tuzunu ve baharatlarını ekleyelim. Afiyet olsun.
Karides yemiyorum ama yemegin cok guzel olmusa benziyor Hilalcim. Eline saglik.
YanıtlaSilPinarcigim biliyorum yine yemeyeceksin ama cok sey kacırdıgını söylemeden gecemeyecegim :)
YanıtlaSil