Translate

25 Nisan 2014 Cuma

Mozaik Pasta


Adı pasta olup yapımı pek pratik olan bu tatlıyı çok severim. Yapmışken blogumda da tarifini paylaşayım dedim. Bu sefer tarifte ufak tefek değişiklikler yaptım, sonucu beğendim.

Malzemeler:

- 1,5 paket petit beurre bisküvi
- 2 tepeleme tepeleme kaşığı kakao
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı süt
- 100 gr tereyağı
- 3 parça pasta çikolatası ya da bitter çikolata

Yapılışı:


- Tereyağını bir tavada eritin. Sütü, toz şekeri, kakaoyu ekleyip pişirelim. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp çikolatayı içine atalım ve eriyene kadar karıştıralım. Soğumaya bırakalım.




Ayrı bir kapta bisküvileri çok ufalanmış olmayacak şekilde kıralım. Karışımımızı da içine katıp karıştıralım. Streç filme sarıp buzluğa koyalım. Mozaik pastamız hazır. Birkaç saat buzlukta kaldıktan sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Mozaik pastayi sevmeyen var midir? Bir de eskiden bos yere yumurta konuyormus. Yumurtasiz gayet guzel bence.

    YanıtlaSil