Translate

4 Mayıs 2014 Pazar

Ağızda Dağılan Kurabiye

 Bu tarifi internetten buldum. Üzerinde yaptığım tek değişiklik margarin yerine tereyağı kullanmak oldu. Adı üzerinde olduğu üzere ağızda dağılan bir kurabiye bu. Nefis bir tadı var. Annem bayıldı ve aynı pastane kurabiyesi gibi dedi.

Malzemeler:

- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı nişasta
- 1 yumurta
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 1 su bardağı ceviz
- Aldığı kadar un
- Üzerine dökmek için tarçın+pudra şekeri karışımı

Yapılışı:

Tereyağını, pudra şekerini, sıvıyağı, nişastayı, yumurtayı, kabartma tozunu, vanilyayı, rondodan geçirilmiş cevizi ve aldığı kadar unu bir kaba alıp hamurumuzu oluşturalım. Tepsiye yağlı kağıt koyup tek lokmalık yuvarlaklar olacak şekilde yuvarlayıp dizelim.

150 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Kurabiyeler soguduktan sonra üzerlerine tarçın+pudra şekeri karışımını dökün. Soğumasını beklememizin sebebi şu: Sıcakken dökersek pudra şekeri eriyor ve görüntü hoş olmuyor. 


Afiyet olsun :)


1 yorum:

  1. Ilk firsatta deneyecegim. Cok guzel olmustur eminim. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil