Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 3 su bardağı su
- 3 orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı domates, 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4-5 tane taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon miktarları isteğe göre( ben acılı sevdiğimden pulbiberi çok koyuyorum)
Yapılışı:
Mercimek ve bulguru bir tencereye alıyorum. Üzerlerine 3 su bardağı su koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyorum.
Kurusoğanları yemeklik doğrayıp bir tavaya alıyorum. Sararana kadar kavurduktan sonra salçaları ekliyorum.
Soğanlı karışım soğuduktan sonra mercimek ve bulgurla güzelce karıştırıyorum. Ben elimle yoğuruyorum. Daha sonra baharatlarını ve tuzunu ekliyorum.En son küçücük doğradığım taze soğan ve maydanozları katıyorum ve iyice karıştırıyorum. Ara ara tadına bakıp tuzunu, baharatını kontrol etmekte fayda var.
Son olarak istediğim büyüklükte şeklini veriyorum.
Afiyet olsun:)
Ooo, en sevdigim yiyeceklerden... Evde kalan son kirmizi mercimekle yarin yapsam mi...
YanıtlaSilYap valla. Belki Neva da yer. Basak sevmedi ama.
YanıtlaSil