Translate

1 Mayıs 2014 Perşembe

Pırasalı Börek

Geçenlerde bir tanıdığım yapmıştı bu böreği. Çok beğendim ve hemen tarifini aldım. Burada da paylaşayım dedim.

Malzemeler:
- 5 tane pırasa
- 6 tane yufka
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Tuz, karabiber
- Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı

Yapılışı:
- Su ve sıvıyağı bir kapta köpürene kadar karıştıralım.

Pırasaları küçük küçük doğrayıp bir tencerede yumuşayana kadar kavuralım. Tuzunu ve karabiberini ekleyelim. Soğumaya bırakalım.

Yufkaya hazırladığımız yağ ve sulu karışımdan 3 yemek kaşığı dökelim.Yufkayı kenarlarından katlayarak kare haline getirelim. Bunun üzerine de biraz yağ ve sulu karışımdan dökelim.

Yufkanın bir kenarına harcımızdan koyup sıkı bir şekilde saralım. 5 veya 6 parça olacak şekilde keselim.





Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp 175 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Vayyy, seri uretime girmissin. Ama olmaz ki... Bizim de canimiz istiyor. Tadinin harika olduguna eminim. Ellerine sagilik.

    YanıtlaSil
  2. Evet pinarcim öyle oldu. 1mayis tatilini firsat bilip yaptim. Gerçekten çok lezzetli. Gelince size de yapacagim.

    YanıtlaSil